LOG IND     UDSKRIV     SEND

> >

Medlemsliste

Nyhedsmail

Log på analysesystemet

Om foreningen


FORSIDE

FORENINGEN

BLIV MEDLEM AF DFM-BENCHMARKING

NYHEDSMAIL

FACILITEREDE NETVÆRK

BENCHMARKING

ANALYSESYSTEM

MEDLEMSLISTE

ARTIKLER

VEJLEDNINGER

KONTAKTKommunal benchmarking

Vores netværk: Kommunal benchmarking har haft en forrygende sæson med bred deltagelse fra en række kommuner om benchmarking i kommunale ejendomme. Netværket fortsætter sin møderække i 2017.

Det overordnet tema er ’Fremskaffelse, inddatering og diskussion af data’ at finde og inddatere data er en udfordring.

BENCHMARKING KAN VÆRE EN VEJ TIL BEDRE KOMMUNALE BYGNINGER FOR FÆRRE MIDLER
Benchmarking er et godt redskab, men hvis du ikke ved, hvad du vil bruge redskabet til, så kan det være ligegyldigt, hvor godt redskabet er.

De 15 kommuner, som er en del af netværket Kommunal benchmarking, har det seneste år været samlet for at gennemarbejde brugen af benchmarking som værktøj til bedre kommunale arbejdspladser og bedre rammer for borgerservice.

Udgangspunktet var de to KORA-rapporter, der udkom i 2014 og 2015 om kommunal ejendomsdrift, og gruppens rapport – der kan læses nederst på siden – kan både læses som en kommentar til KORA-rapporterne og som en anbefaling af, hvordan man arbejder med benchmarking i den kommunale ejendomsdrift.

Gruppen anbefaler at man bruger relativt få overordnede benchmarking tal, og at man får tal både for anlæg- og driftsudgifter, anvendelses- og udnyttelsesgrad, kvadratmeter forbrug per medarbejder/bruger/borger samt bygningsstand. Og så skal man huske, at nøgletallene altid skal fortolkes kvalitativt og sættes i sammenhæng med kontekst og påvirkninger af nøgletallene.

Følgende kommuner har deltaget i netværket: Frederiksberg, Furesø, Halsnæs, Herlev, Hillerød, Holbæk, Hvidovre, Ishøj, Kolding, København, Morsø, Odsherred og Århus.

Netværket er faciliteret af Preben Gramstrup, indehaver af fm3.dk.
Udvalgets rapport er bl.a. afleveret til KTC Kommunal Ejendomsdrift.
Læs mere om netværket og tilmeld dig her


Læs rapporten her


DFM benchmarking - Borupvang 3 - DK-2750 Ballerup - Email: dfm@dfm-net.dk - Telefon: + 45 31 38 01 98