LOG IND     UDSKRIV     SEND

> >

Medlemsliste

Nyhedsmail

Log på analysesystemet

Om foreningen


FORSIDE

FORENINGEN

BLIV MEDLEM AF DFM-BENCHMARKING

NYHEDSMAIL

FACILITEREDE NETVÆRK

BENCHMARKING

ANALYSESYSTEM

MEDLEMSLISTE

ARTIKLER

VEJLEDNINGER

KONTAKTBENCHMARKING PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER


Hos SAS er det ikke kun flyene, der skal holdes ved lige. I Danmark, Norge og Sverige har SAS en række hangarer, bygninger og lagerfaciliteter, der skal drives og vedligeholdes optimalt. I det arbejde er benchmarking et vigtigt værktøj.

Bygningsdriften i SAS er samlet centralt i SAS Facility Management, og her benchmarker man gerne på tværs af grænserne – blandt andet har der været målt nøgletal med Statoil i Norge og Volvos ejendomsselskab Celero Support AB i Sverige. Og det kom der brugbar viden og inspiration ud af.

Man får prøvet sine egne metoder af, og samtidig giver det gode ideer til optimering af driften. Især benchmarkingen med Statoil var værdifuld, fordi de har mange kontraktlige arbejder og en lille egenproduktion, hvilket er samme situation for os, fortæller Ib Reinholdt Pedersen fra SAS Facility Management.

Intern benchmarking
Tidligere har en intern benchmarking på bygningsdriften vist, at der var store forskelle på ansættelsesbetingelser, aflønning og samarbejdsformer.

Denne interne øvelse satte fokus på en række områder, hvor vi fik etableret en best practice, forklarer Ib Reinholdt Pedersen.

Senest har SAS Facility Management igen målt sine aktiviteter og faciliteter i Danmark, Norge og Sverige internt. Derefter blev der gennemført en samlet benchmarking mod en større database hos Cap Gemeni/Ernst & Young.

Vi skal som enhver anden leverandør bevise, at vi er konkurrencedygtige. Anvendelsen af nøgletal er et godt værktøj til at af- eller bekræfte vores formodninger om, at vi kan matche andre udbydere. Det kunne vi, men vi er også bevidste om, at vi skal måles igen, understreger Ib Reinholdt Pedersen.

Nøgletal til brug i hverdagen
Som medlem af DFM-nøgletal har man adgang til er en stor mængde nøgletal, og det er en fordel i hverdagen.

Ofte kan man have et akut behov for at undersøge, om man på et givent område ligger inden for normen. Nøgletallene giver en stor sikkerhed for, at man er på rette spor. Samtidig er der lejlighed til at sparre med de andre medlemmer, når vi mødes. Det giver en god og udviklende dialog, siger Ib Reinholdt Pedersen.


DFM benchmarking - Borupvang 3 - DK-2750 Ballerup - Email: dfm@dfm-net.dk - Telefon: + 45 31 38 01 98